LA TRAVESSA

 

 

El GR7

 

Aquest sender recorre el País Valencià de nord a sud, entrant per Fredes i sortint per Pinoso. La seva longitud total en aquesta comunitat és de 607 km, repartits de la manera següent: 209 km per Castelló

de la Plana, 294 km per València i 97 km per Alacant.

 

Sender Europeu E4 de Pirineus a Tarifa El sender de Gran Recorregut GR 7, europeu E4, prové del Peloponès (a Grècia), tenint el seu inici al temple de Delfos. Amb una mica més de 6.000 km de longitud, travessa l'arc mediterrani passant per Bulgària, Sèrbia, Croàcia, Eslovènia, Itàlia, França i Andorra. Un cop salvada la serralada pirinenca discorre per les comunitats espanyoles de la Mediterrània fins a Tarifa

 

TEMPORALITZACIÓ

 

Com que aquest recorregut de 607 quilòmetres, fins i tot comptant amb suport extern, serà un viatge llarg i difícil, és important triar bé l'època de l'any en què dur-ho a terme.

 

Hem de trobar un període de temps en què les temperatures diàries i nocturnes siguin càlides, però que les temperatures a les hores més complicades per caminar, de 12 hores del migdia fins a 16.00 hores de la tarda, siguin unes temperatures suportables.

 

A més, tenim molt en compte també, les èpoques de l'any en què els perills per incendis siguin mitges o baixes, ja que no ens agradaria trobar-nos amb un incendi, a la meitat de la nit, dormint en alguna muntanya, i menys encara, provocar-ho de manera involuntària.

 

Per tots aquests motius, la data en què iniciarem l'aventura serà el 15 de juny, amb la intenció d'acabar-lo el 10 de juliol. Busquem una època de l'any amb bones temperatures, amb nits agradables, amb massa calor, i sobretot, que no hi hagi perill d'incendis.

En aquest lapse de temps, creiem que és la millor època de l'any per fer aquest trajecte pels motius anteriorment esmentats.

 

La sortida estaria programa per al dimecres 15 de juny, i l'arribada per al dissabte 9 de juliol.

.

¡ACOMPANYA´NS!